Papa Dan Anis Syahida

Papa Dan Anis Syahida

Merekalah Kekuatan Ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Pengasuh Boikot Nurseri

Tadi aku pergi jengok Aisyah ke nurseri...wallaaaa....pengasuh anak aku and the gang tak mai geja!!! Teruk Teacher Alin nak handle baby-baby seramai 30 orang bila 4 orang teacher mogok. Apalagi kelam-kabut ler Kak Ana. Aku sms Anis dan aku tanya apa masalah dia arini tak mai geja, dia cakap dia sakit gigi tapi aku tak pueh ati...aku tanya lagi....akhirnya dia cakap dorang memang mogok takmo geja sebab Kak Ana (owner nurseri) berura-ura nak tambah baby lagi sedangkan gaji dorang ciput dan beban kerja banyak. Memanggggg...nak jaga baby ni bukan mudah sedangkan kita beranak 2,3 orang pon kadang-kadang boleh meroyan itu anak sendiri tu...ini pulak jadi pengasuh yang sohih muda, tak berkahwin dan tak pernah beranak. 1 pengasuh seperti yang aku tahu jaga 5 orang budak/baby tapi sampai 6,7 orang baby memang susah. Untuk toddler teacher terpaksa jaga 10 orang budak yang macam-macam perangai dan peel....sedangkan aku 2 orang pon boleh tensen terjun lombong. Aperlah nak jadi nurseri anak aku ini...susah ler gini kalau masalah dalaman mereka tak selesai akan memberi kesan kepada anak-anak aku. Sudahnya budak 5 tahun tak belajar hari ni sebab teacher-teacher dorang terpaksa diimport masuk ker tempat baby, kan dah kacau-bilau semua.

2 ulasan:

mama thieya berkata...

ish.. ish.. sian kat bb tu

Tanpa Nama berkata...

Salam

nurseri mana ni?
di putrajaya kan?

-org treasury