Papa Dan Anis Syahida

Papa Dan Anis Syahida

Merekalah Kekuatan Ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Bengang

Susah betul nak buat yang terbaik terutama untuk anak-anak. Aku dah pesan berkali-kali pada pengasuh JANGAN BAGI AISYAH MAKAN MAKANAN ORANG LAIN tapi dia bagi juga dengan alasan kesian tengok mulut Aisyah terkumat-kamit nak makan. Aiyaaa Aisyah baru 7 bulan PLEASEEEE ler jangan suapkan makanan yang ada garam/gula/perasa tapi di bagi juga!! Tersentap mak ni nyahh!! Nanti budak tu sakit aku gak yang susah udah ler aku buat semua sorang-sorang aku bukan macam orang lain suami 28 jam ada di sisi aku ni isteri kuli kepada Jeneral kuli kepada Mejar kuli kepada Kapten. Korang tahu tak camner jadi isteri seorang tentera, perit! Kalau kawen dengan officer memanglah tak terasa tapi aku kawen dengan kuli je so pepaham ler semua kena buat sendiri!! Rupanya kat nurseri si Aisyah makan sup orang dewasa HANGINNNNNNNNN kang mau jadi raksasa ni. Itu bab suap sup entah aper lagi di bagi Aisyah time aku takde, kadang-kadang mulut Aisyah tu disuap pacifier budak lain ...ishhh tensen haku. Seb baik Aisyah jarang sakit untuk setakat ni ler kalau jenis cam Anis dulu mahu aku meroyan, benti kerja balik Ijok tolong mak jual nasik lemak baru pueh ati aku! Tadi bila aku cakap jangan suapkan Aisyah sup bulat bijik mata emak-emak kat situ, mesti dia kutuk aku....huh Mak Aisyah tu strict sangat semua ikot buku, bukan ikot bukulah BAI tapi aku ni nak anak aku sehat sebab aku tak mampu kuar masuk klinik, time kerja bawak anak pi klinik nanti bos pon dah bosan nak pi keja ke pi klinik selalu. Ingat bos suka ker kalau PA dia asik asik pi klinik check up anaklah...check up mak lah...kalau keje private mau potong gaji tau?! Dah ler..malas nak layan!

1 ulasan:

safina berkata...

Dani..aku suka page baru nih..comey cam anis & aisyah ! eehehehe