Papa Dan Anis Syahida

Papa Dan Anis Syahida

Merekalah Kekuatan Ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

EBM Aisyah

Kepala ni denyut2 macam nak pecah tapi aku gagah gak nak update blog ni. Susah hati dengan permintaan Aisyah sekarang. Tadi masa amek dia kat nursery cikgu Aisyah minta aku tambah lagi bekalan susu. Peninggg kepala ni....sekarang dia minum 3oz X 7 botol, bila aku citer kat rakan yang anaknya minum susu ibu ni dia cakap banyak tu anak aku minum. Sekarang cikgu Aisyah minta aku tambah lagi so semuanya 8 botol. Kalau ikotkan sepanjang aku bekerja dia minum 24oz la. Insyaallah aku boleh buat tapi aku kene displin laaa sikit dan kena korbankan juga masa tidurku untuk mengepam. Ermmmmm takpelah Aisyah....mama akan cuba buat yg terbaik dan termampu....cam tetau jer mama nak amek FS ye sayanggg....

5 ulasan:

norhafiza berkata...

hmm...fiza juga seperti mendapat kekuatan setiap kali apabila terbaca ayat ini kat signature mamaAnA di susuibu.com:

"Anis dan Aisyah Memberi Ku Kekuatan di Kala Ku Hampir Kalah"

wish u all de best ya sweet mum... :)

Azrina bt Mohd Tajul Ariffin berkata...

Thanks fiza, tiap kali saya down mesti fiza mai bagi semangat hehehe.

anifas berkata...

tk berapa nk tau pasal penyusuan nih..tp setiap ibu akan sanggup buat apa saja untuk kebaikan anak2 kan ? gud luck ya

scudmami berkata...

salam...
why not naik kan amount yg dia sekali minum eg 4 oz each feeding instead of 3 oz tp kerap???

Sbb baby saya yg baru sebulan lebih pon dah nyusu 3-3.5oz, tp bila bg 3.5oz, dia akan tido lama sbb kenyang agaknya.. then kalau gap between feeding lama, saya bagi dia banyak eg instead of 3 oz maybe bg 3.5 atau 4 oz..

tp make sure she receives the correct amount for her age ie 100ml/kg/day..

err.. my 2cent je...

pastu jgn stress2 sgt nnt makin teruk migraine tu.... :D

Azrina bt Mohd Tajul Ariffin berkata...

TQ scudmami,

Naikkan 4oz tapi still consume lebih 7 botol...teruk gak nak ngepam ni.

Fina,
Takpe nanti belajar pelan2 dulu Along pon tak tahu pasal ni.