Papa Dan Anis Syahida

Papa Dan Anis Syahida

Merekalah Kekuatan Ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Luahan Jiwa

Sedih dan sebak!
Aku sayangkan susuibu tapi susuibu tak sayangkan aku, boleh?
2 hari ni macam aku hot stuff je kat situ gara-gara teguran manjaku
Hari ini kena lagi sebab aku dikatakan memberi fakta yang salah mengenai kaedah campur susu
Blur betul.....kalau nak dikira ramai yang memberi fakta merapu, merepek, mitos dan dongeng
Tapi takde pula kena macam aku
Aku tahu ilmu ku sangat cetek
Ku agak ghairah kot mengpost
Entah, bila aku suka satu-satu perkara itu aku akan tumpukan perhatian dan baca berulang-ulang hingga aku faham
Ermmm migrane ku datang lagi oleh kerana fikirkan perkara-perkara remeh-temeh ini
Kalau ku tengok banyak sangat manusia di dalam forum itu memposting ikut hati
Tak kena pula cam aku
Kenapa eh aku kena?
Balasan aku kot, takpelah aku terima dengan REDHA cuma tadi aku agak terkejut
Bila ditegur sebegitu rupa
Posting aku buat ibu-ibu di situ huru hara mengenai isu kaedah campur susu
Abeh aku tak huru hara juga ke?? Aku cuma nak share ape aku dapat
Janganlah terus melulu buat andaian begitu...sedih
Aku terlalu sanjung SUSUIBU dan rakan-rakan di dalamnya
Entahlah.....mungkin takat itu saja jodoh ku bersama susuibu.com
...................................................................
(Lap ayer mata)

4 ulasan:

norhafiza berkata...

Dear mamaAnA,

fiza dh baca semua posting kat thread yg bincang tentang psl kaedah campur susu tu...

hmm...peliknya...fiza tak de jumpa lak ape2 info yg kelirunya...mamaAnA kn dh jelas menyatakan yg de new info tu is from kak zatul...malah mamaAnA sendiri pn dh berulang2 bgtau yg mamaAnA sampai skrg pn stil ikut kaedah "lama" sbb ianya lg flexible kn...

mungkin yg menegur tu cuma baca satu komen je dari mamaAnA...mungkin dia tak baca satu2 dari awal...itu yg dia tak clear kot...@ kalau dia pertikaikan ttg "new info" tu, maknanya dia mempertikaikan apa yg dh disampaikan kak zatul la kn...

tp biasala tu mamaAnA...sedangkan doktor pun leh berbeza pendapat dalam hal2 perubatan...apatah lg kaunselor laktasi kn... :)

sebenarnya semua ini is all about perception...setiap org mencipta "kebenaran" masing2 tentang sesuatu hal berdasarkan persepsi yg telah mereka bina dari persekitaran, rakan2, keluarga, pembacaan @ dari pemikiran akal mereka sendiri...

hmm...try 2 be positive ye mamaAnA...just think yg mereka tu cuma tersalah faham dgn apa yg cuba mamaAnA sampaikan...

sbb to be honest, sincerely, sepanjang fiza membaca semua coretan yg mamaAnA tuliskn tentang hal campur susu tu, fiza betul2 dpt merasakan betapa jujur dn ikhlasnya mamaAnA nk berkongsi segala info yg baru mamaAnA dpt tu dgn ibu2 lain yg tidak berkesempatan mengikuti kursus itu...tp sayang, bila ianya disalah ertikan.....

hmm...sabar byk2 ye mamaAnA...sesungguhnya ALLAH sentiasa bersama-sama dengan org yg sabar...

with love,
-fiza... :)

Azrina bt Mohd Tajul Ariffin berkata...

Banyak yang berlaku sebenarnya fiza..biarlah ku pendam saja hehehe.

Tanpa Nama berkata...

mamaAnA,

kenapa ek..ada org salah anggap ke..
mmm..heran la plak...rasanya dlm thread tu ada membe SI dah clearkan keadaan..n cara mamaAnA tu buat betul la..tabahkan hati n kuatkan semangat ek...oh ya, ayu ada tinggalkan pm utk mamaAnA berkenaan hari susu ibu nnt...nnt jgn lupa tgk n reply yek...

*ayu*

@ ayukhairy (from SI)

Azrina bt Mohd Tajul Ariffin berkata...

ayu, saya tak pergi pon...tapi tak inform lagi kat amyatie.