Papa Dan Anis Syahida

Papa Dan Anis Syahida

Merekalah Kekuatan Ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Cooler Bag


Ini cooler bag MomLittleOnes yang aku gunakan di pejabat untuk menyimpan susu yang ku pam sewaktu di pejabat. Cooler bag ini ada 2 bahagian, ini bahagian hadapan tempat untuk menyimpan susu + 4 ketul ice packs.



Ini dibahagian belakang cooler bag untuk aku menyimpan botol-botol MLO aku. Selalu aku bawa 4,5 botol.









Inilah hasil tenusuku yang ku pam sebanyak 3 kali di pejabat atau kalau ada masa terluang aku akan buat 4 kali. Setiap hari pukul rata aku boleh dapat 15oz, 13oz atau 12 oz tengok keadaan dan mood juga. Kalau mood HAPPY, GUMBIRA aku boleh dapat 15oz le kalau malas pernah le dapat 7oz je hihi.













Inilah rupa bentuk cooler bag MLO aku. Aku memang suka beg ini very the tip top!!


Selain ice pack kita juga boleh gunakan techni ice. Yang ini boleh digunakan untuk menyejukkan susu dan juga untuk memanaskan bubur nasi. Tang panaskan tu aku tak cuba lagi inipon aku dapat info dari SUSUIBU.com juga. Yang ini aku dapat masa aku beli cooler bag Simple Baby dulu. Simple Baby tu aku gunakan untuk menghantar susu aku di nurseri. Aku malas nak buh lam peti ais nurseri sebab dah 2 kali susu aku rosak dan basi dan korang tahulah kalau peti ais kejap tutup kejap bukak silap aribulan boleh basi cepat so aku guna cooler bag aku sendiri dan risiko adalah di atas individu itu sendiri kalau terjadi apa-apa.

5 ulasan:

Nik Ha berkata...

Owh, hasil tenusu kita lebih krg sama.Smlm blk dr taska Adnin cam tak puas nyusu, ditarik2 lps habih let down tu sampai nyonyot sambil nak meniarap lak jd nya.Few days ni ok sbb susu ada byk sket, ku mkn pil ASI & ubt homopati.Dia hisap sblh pun dah kenyang & dpt lena.Kat taska licin 5 btl tu.Ngeri takut growth spurt sbb frozen EBM ada 1 btl je.Erk!!!Fail lg nak bgn pum mlm2 sbb ku dmm selsema pulak dah.Tdokan Adnin dgn sy2 tertdo sampai tak mkn nsk mlm td.Ku musti gigih.Pam lama2 kat ofis sampai 2x letdown dpt la 2 btl.Harus kena cover keje nih,dtg keje asik mengepam je..huhuhu

DaniTheGirl berkata...

Nik, kan saya dah cakap kena set kat mind AKU BANYAK SUSU hihihi. Jangan asik cakap takde takde kan masin mulut kannn. Tapi Adnin mmg chubby eh...cute sangatttt cam mama dia gak hihihih.

scudmami berkata...

mamaAna~

pernah tengok tak cooler bag 'stylo mama'?? Cun jugak.. ari tu saya dah beli MLO nye cooler bag tu pastu baru jumpe stylo mama tu...
cam best je, mula terasa nak beli lagi..
tapi sy tak pakai sgt cooler bag, just utk isi susu balik keje, tu pon 15-20 min journey je.. nursery pon sekangkang kera je, enjin tak sempat panas, so mmg tak letak dlm cooler bag.

so far tak pernah travel jauh except gi penang, so bawak bekal EBM dalam coleman nye cooler box...

isk ikut hati nak je beli stylo mama tu plak -- leh isik 20 std botol rase2 nye, sbb ari tu testing mmg ngam2 je, cuma ia takde extra poket cam beg MLO... so leh isik botol2 & ice packs je..

patut kah ku spend lagi uang ku??? hmmm.....

DaniTheGirl berkata...

heheh scudmami kita org pompuan mmg ginikan suka...ikot ati nak beli gak stylo mama tu...errr..boleh isi 20botol, bior benar? kalau membazir takyah bel kot....*tetiba baik lak arini* hihi

scudmami berkata...

mamaAna~
boleh 20 botol tu ngam2 laa = 10 lapis bawah 10 lagi lapis atas.. tp kalau boh 8 botol satu lapisan leh boh ice pack sekali. Masa tu testing ngan botol kosong je. Kalau boh icepack sekali kurang la sikit botol bleh isik.. kira2 dimension beg tu lebih kurang gitu lah..

hmm.. mmg pon tak beli :(
tp tengok la kalau terasa perlu leh la tambah collection.. hehhe (tak tau la bila plak datang nye 'perlu' tuh..)