Papa Dan Anis Syahida

Papa Dan Anis Syahida

Merekalah Kekuatan Ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Tetiap hari sumbat susu frozen

Saje nak share cerita pasal nurseri Aisyah. Ada sorang baby tu namanya A****r umurnya lebih kurang 9,10 bulan kot. Ibunya memang bagi A****r ni susu badan tapi yang sedehnya susu badan yang telah difrozenkan setipa hari semasa di nurseri, aci? Pastu sekarang baby A****r ni dah setat solid food ibu dia hanya bekalkan nestum tu jer. Pengasuh Aisyah merangkap bakal adik ipar jadi ke tidak ni pun berceritalah dengan aku pasal A****r ni....sungguh sedeh dan kasihan betul.....

- badan makin kurus hinggakan kepala pon dah boleh nampak tengkorak sumpah tak tipu 

- suka makan bubur nasi tapi ibu dia malas masak so dia dibekalkan nestum saja tapi dia takmo makan so aritu ada rezeki lebih seminggu aku bekalkan bubur nasi tanpa pengetahun ibunya dan dia sangat SUKA!!! A****r tak suka minum susu frozen + dia tak suka isap botol guna puting standard so si ibu pon terhegeh-hegeh tanya si Aisyah guna puting apa sbb rupa dia mirip cam breast kita. Aku bagi Aisyah guna Tommee Tippee (pecaya tak nurseri Aisyah tu anak aku sorang je guna cap TT tu dorang tak penah tgk walla!)

- ibu A****r taknak bertanya pada ibu-ibu yang breastfeed camner nak handle EBM, dia memang kasik anak dia minum frozen patutlah seharian di nurseri anak dia boleh minum 4 botol jer itupon tak abeh..korang rasalah kalau frozen tu sedap ker...bau tengit adalah. Inilah dinamakan BODOH SOMBONG taknak bertanya dan berlajar, ibu dia cakap dia terpaksa bagi susu badan sebab suami suruh. Ishhhh memang tak ikhlas langsung!

MORALE of the STORY : Masuklah ke susuibu.com untuk dapatkan ilmu pengenai penyusuan dan keibubapaan.....boleh noks? hihihi

3 ulasan:

mamanoa berkata...

uiks!!! sumer bg yg frozen???
kalu 4 fresh 1 frozen tu ok la..xpun 2frozen ker kalu da xsempat or mmg xcukup fresh ker..saya kalu dpt bg fresh sy bg sumer fresh..xkisa la xder simpan tuk beku pun..tp kalu xbyk fresh jer br tmbh yg beku..yg beku ni ader bau skit..lelagi kalu kiter simpan dlm plastik
yg pasal nestum tu..huhu..kalu xsempat masak bubur, ku pun sua nestum gak..

cik mah berkata...

nak tanya..yang tak frozen tue leh tahan berapa lama kat peti ais tu..erm...leh tak kita beremail..nak tau lebih pasal simpan susu nie... one_lk@yahoo.com

mama thieya berkata...

adergak spesies ibu cam ni yerk.. bb thieya dah 6 bulan lebey.. makan sekali sehari.. makan kene gilir2 hari ni nestum esok bubur lusa biskut.. bubur plak kena variety.. huhu..