Papa Dan Anis Syahida

Papa Dan Anis Syahida

Merekalah Kekuatan Ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Penyediaan Solid Food Yang Mudah

Lepas aku baca blog Nurul aku dah dapat idea bagaimana nak sediakan bubur Aisyah untuk seminggu. Terima kasih banyak-banyak kat Nurul tuan punya blog INI barulah clear kepala hotak aku camner nak buat dan sediakan bubur Aisyah dengan mudah, cepat dan ringkas serta menjimatkan masa dan gas haku hahahahhaa. Lepas ni mama bolehlah bangun lambat-lambat sikit yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!


p/s: balik umah nanti aku akan cuba buat untuk seminggu....wahhhhhh seronotnya...

5 ulasan:

fisa berkata...

aLong share arrr camne nk prepare...
aku pun dh x larat nie nk bgn pepagi...
eh aisyah dh 7 bulan ekkk...
ermmm x lama lg anak bujang ku lak..
aisyah dh start mkn brp kali 1 hari ekk..???

Azrina bt Mohd Tajul Ariffin berkata...

fisa, dah masuk blog NURUL....bagus cara dia...aku pon tak larat bangun jam 4.30 pagi hehari pastu sampai opis lewat gak sbb Kakaknya susah bangun pagi. Cadangan aku ialah buat bubur nasik kosong untuk seminggu, buat carrot untuk seminggu, buat bayam untuk seminggu, buat ayam/ikan untuk seminggu bila nak bawak ke nurseri camporkan je bahan2 tu.

Skrg Aisyah makan 3 kali hahahahah terlebih sudah ni...tapi dia memang suka makan so far dia buang air besar okeh je tak pernah sembelit. Aku buat bubur untuk 2 kali makan atau kadang2 aku buat 3...aku kasik beskut baby tu tapi aku takmo bagilah sangat nanti Aisyah suka manis jer...tapi ko boleh buh bubur ko tu kurma/prune/kismis..sedap!

Tanpa Nama berkata...

nk try jugak...thanks kak mamaAnA :)
-ummi_auni-

fisa berkata...

blog nurul aku x der arr...aper ekk blog die...lorrrr senang la klau cenggitu ekk...aku nk try gak laa....

aku baru bg irfan 1 kali jer mkn...ermmm tunggu 7 bulan la aku kasik up 2 kali mamam...

Azrina bt Mohd Tajul Ariffin berkata...

fisa, klik kat perkataan yang aku underline tu yang aku taip SINI