Papa Dan Anis Syahida

Papa Dan Anis Syahida

Merekalah Kekuatan Ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Buaian Elektrik

Pasal buaian elektrik inilah aku jadi dingin semalam kah kah kah.  Lately Aisyah susah nak tidor, henjut kemain lama tapi tak tido yang tidonya aku, boleh? Henjut punye henjut jaga balik ishhhh tensennnya otak aku. Nak suruh papa dia henjut time mood baik okeh ler kalau time 'period' dia datang mau nak tercampak si Aisyah tu dibuatnya bila di suruh henjut sila haribulan boleh gegar otak Aisyah tu. Akhirnya aku terpaksa buang ego aku mintak tolong si Hayatie belikan motor elektrik tu kat Batu Pahat. Aku dah servey dah kat Bangi mahai gila cam tak berbaloi je beli. Aisyah....pasni tido lam buai jangan mengada-ngada eh mama tak boleh nak buat kerja camni....BABAB kang!

7 ulasan:

mama thieya berkata...

hehe..garang nyer mama die

DaniTheGirl berkata...

Ishhh saya ni mama paling penyanyang tau hehe

JajaPLuG berkata...

ala....

laen org laen gayanya cek ana oi... kalau da mmg anak ko jenis tido nak berbuai.. layankan jela.. tapi jgn cuai.. itu je....

haku ni dulu masa zahin baru lahir.. atok dia belikan buai letrik siap lagu2 sampai berabis 500 hengget.. (hang nak pengsan.. pengsan la.. ku da agak da...)

tapi sudahnya sampai umu 3 bulan je pakai pasal aku dolu-dolu kan menganggur... so selalu kepit anak nak tido....

skrg buai tu dlm stor... hahhahah

Nik Ha berkata...

Maaf no gelak2 dulu bab abah dia 'period' tu. Adnin meragam bbrp hr lps sbb dmm & tatau sbb apa lg.Buaian abangnya dah lama tersedia kat ruang tamu tp tak pakai sbb dia nenen terus lena.Lgpun taska tak bg buai so kena ajar tdo kat tilam gak ler.Bila dia meraung2 tak mkn pujuk tu last2 abahnya suggest buai. Lenalah dia tp sekali tu je.Sblm lena kelakar tgk muka dia cam confuse duk dlm jaring tu..kekeke..Abah dia yg henjut sbb sy tak sampai hati nak henjut kuat sikit sbb takut shaking bb sindrom tu kan.

Mlm esoknya tanak dah, nak tdo ats bouncer lak tp skjp je la takut tebalik sbb dia tdo sambil meniarap sendiri lak.Pastu tanak lak ats bouncer, melalak2 sampai letih gamaknya tertdo sendiri.saya sapu air syifa' takut ada 'apa2' lps blk kg nih.

Rupa2nya lapar kot sbb susu sy dah slow.Bg botol dia hisap sikit je.Bg puri apple cam nak termuntah lak dia.Kat taska bg bubur nasik, mlm td dah tdo lena.Ummi kena rajin msk lah lps ni ;)

DaniTheGirl berkata...

jaja, anak aku bukan taknak tido buai dia jenis tido buai tapi kalau tak betul gaya henjut dia memang tak lena. Setiap bulan aku akan ajar segala bentuk posisi tidor dan dia boleh pileh mana yang dia suka dan dia suka tido buai. Memang aku takmo ajar tido buai tapi kalau aku asek mengepit anak sampai tak masak, tak mengemaih rumah camnO...nak jadi ibu dan isteri ni bukan senang tambahan pula kita ni bekerja. Nak amek maid nak kena bayOr rm800 baik aku benti keja jadi maid rumah sendiri...HOW? bagi aku buai penting untuk memudahkan aku menjalankan kerja rumah dengan mudah dan itu bergantung kepada individu dia sendiri. Cam aku suami yang jarang di sisi 24 jam dan kalau outstation sampai 2 minggu memang payah nak buat sorang2 so beruntunglah kalau korang2 suami 24 jam di sisi...tak caya tanya HAYATIE kenapa dia guna buaian elektrik.

DaniTheGirl berkata...

Nik Ha,
Aisyah dedulu pas nenen terus lena skrg tidak lagi sbb dia dah banyak akai...pas nenen walaupon sejam saya bangun dia pon bangun, kalau saya bangun dia mesti melalak. Skrg langsung tak boleh tinggal dia pasti dia akan ikot (meniarap laju dah sampai ke dapur). Buh lam walker 5 minit je dah melalak. Kalau tido buai lena tapi saya akan pantau ler sebab rumah pon kecit dari jauh dah le tengok dia tidor. Suami saya ni bab jaga anak dia payah skit tapi bab lain dia membantu...bukan semua orang perfect...hehe

Tanpa Nama berkata...

SALAM KAK KT NER BELI KAT BP TUUU ... BRAPA RM ? MESIN KE SATU SETTT EMAIL ORR YM FADZ IJINA_84@YAHOO.COM PLZZZZZ