Papa Dan Anis Syahida

Papa Dan Anis Syahida

Merekalah Kekuatan Ku...

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Entry EMO

Saja nak luahkan perasaan dalam blog aku sendiri..sukati aku ler nak cakap aper kan hahahaha.
Memang anak aku yang ke 2 ni minum susu badan tapi aku ni takdelah sampai pandang negatif pada ibu yang bagi anak mereka susu formula, itu bukan salah mereka, mereka masih belum mendapat Hidayah daripada Allah.
Tapi dah terbukti anak yang minum susu badan IQ dia cerdik sikit, kalau degil pun masih nak dengar cakap, kalau sakit pon tak lama. (Ini adalah fakta)
Anak no 1 aku susu formula, dah ler pra matang, aku jenis susu melimpah ruah masa zaman kejahilan dulu tak tahu pedia pam mengepam tu so belilah pam Pureen. Pam sekali je time opis pastu bagi kat anak...anak tak minum buang..dapat 4 0z tu.
Setiap bulan demam, setiap kali cucuk demam, sampai rekod kat emergency tu penuh nama dia. Betul2 tak demam bila naik 2 tahun.
No 2 ni alhamdulillah....first cucuk demam setengah hari jerk...aritu cucuk 5 bulan tak demam langsung. Nageh dalam 3 minit pastu sesengih cam kerang busuk. Yang dulu pas cucuk terus tertidur. Takde eh oh pun.
Pehtu kalau orang tu nak bagi susu badan janganlah perlekehkan..sokong ler. Kalau kat Arab tu adalah perkara biasa anak2 mereka susu badan hingga 2 tahun tanpa solid food siap tegap2 lagi badan anak2 mereka.
Kalau kat baratlah kan...susu formula ni dorang tak jual terang-terangan pon...sebab dorang sokong penyusuan susu badan. Ini semua kafir tau tapi dorang ni amek dari kita, Islam. Yang kita ni Islam takmo ikot apa Islam cakap.
Walau dalam al Quran Allah menggalakan penyusuan susu ibu ni tapi ini adalah HAK anak. Berdosa kalau kita nafikan HAK mereka untuk menyusu.
Orang sekarang nak jaga tetek takut labuh sampai ke lutut, takut kendur tapi laki lari. Apsal masa bercinta dulu tak tanya kat laki awak nak tetek saya ke nak saya?? Memang tetek tu dijadikan untuk susukan anak bukan untuk diramas jer.
Tetek bukan nak susukan anak tapi tuk ditayang kat orang(samalah berlaku pada aku masa aku dizaman jahiliah).
Ada orang cakap bagi susu badan ni orang kampung jerk, orang tak sekolah tinggi, orang mesekin.
Betullah tu...aku mmg orang kampung mana ada duit nak beli ENFAGROW, ANMUM, S26, PEDIA TAK SURE dan sbgnya.

Apa pun...LU PIKIRLAH SENDIRI.

Maaf....entry yang agak EMO.

8 ulasan:

Nik Ha berkata...

Fuh!Ada nada gerram nih..he..he..hambik ko sape2 nak kutuk ibu2 BF nih, tuan umah dah bg fakta tu!Kalau ada sape2 yg sukaaa lg nak kutuk2 tu anggap je la dorang tu jahil lg bab BF nih. kesiaan..Doa2 dpt hidayah nanti ;)

anifas berkata...

manusia mana plak dok kutuk nih ? sungguh tidak berakal ! susu ibu lagi baik dr susu lembu ehehe

ummu Masyitah berkata...

orang tu jeles kot, tu yang dia kutuk.
apa pun, saya memang kagum teramat pada ibu2 yang fully breasfeeding nih.

saya cuma dapat setahun lebih je beri kat anak breasfeeding.nih baru je berenti..sedih sangat saat perpisahan tu. sob sob

Tanpa Nama berkata...

hahahahahaahhaha bleh labuh sampai lutut ka aLOng oooi????? ishKkk senang lah kan kalo labuh sampai lutut tu .. anak dukung kat belakang pun bleh nenen .. just lempar nenen kebelakang jer ... adehHH .. kalau anak tidoq tetengah pun tak kaco kalau papa dia nak nenen ... sampai ja sebab labuh tuuuuu ...

orang kalau kurang akal mmg gitu aLOng oooi .. cakap ikut sedap mulut bukan guna otak kepala ateh tu .. duk guna otak kat paler lutut, tu pasai lah dorang tak tau kenapa ALlah tumbuhkan tetek dua utk orng pompuan tuuuu

ishKk lucah kah komenan sayer nih?

AiLing.

norhafiza berkata...

wah wah, mamaAnA dh bukak mulut dh! hehe...hidup mamaAnA! :D

anak-ibu berkata...

pergh..boleh tahan..tapi bagus syarahan dia, bg org bukak mata sikit...HAK anak...

Azrina bt Mohd Tajul Ariffin berkata...

Entry tu nampak je macam EMO padahal masa menaip gelak ketawa bagai hehehe. Tapi memang ada yang pandang sinis pasal BF tapi hanya orang yang duduk bawah tempurung ajerlah. So far...ramai orang dah bukak mata pasal breastfeeding ni. Syabas!!

.~jelly D. berkata...

tak tahan betul baca tang tetek labuh sampai ke lutut... kelakar!